Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η διολίσθηση του δολαρίου

Ο δολαριακός δείκτης οδεύει προς την καταγραφή πτώσης άνω του 1% αυτήν την εβδομάδα, ενώ αντιθέτως το ευρώ καταγράφει εβδομαδιαίο κέρδος άνω του 2%.

Τη χειρότερη εβδομάδα του τελευταίου μήνα καταγράφει το δολάριο, κάνοντας «βουτιά» σε χαμηλό δυόμισι ετών, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν πως το αμερικανικό νόμισμα έχει περαιτέρω περιθώριο πτώσης και πως τα χειρότερα της πανδημίας Covid-19 μπορεί να περάσουν μέσα σε λίγους μήνες.

Ο δολαριακός δείκτης άγγιξε χαμηλό στα 90,504 χθες και οδεύει σήμερα προς την καταγραφή πτώσης άνω του 1% αυτήν την εβδομάδα. Αυτήν την ώρα υποχωρεί κατά 0,17% στο 90,56.

Οι επενδυτές, όπως σημειώνει το Reuters, σορτάρουν βαριά το δολάριο, υποθέτοντας πως τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για πολύ καιρό στις ΗΠΑ, αναγκάζοντας όσους αναζητούν αποδόσεις να στραφούν αλλού.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση αργότερα σήμερα των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα δείξει και πώς τα πάει η αμερικανική οικονομία.

Το ευρώ, από την άλλη πλευρά, είναι από τους μεγάλους κερδισμένους της πρόσφατης αδυναμίας του δολαρίου, ξεπερνώντας τα 1,20 δολάρια αυτήν την εβδομάδα και οδεύοντας προς εβδομαδιαίο κέρδος άνω του 2%.

Αυτήν την ώρα το ευρώ ενισχύεται κατά 0,26% στα 1,2170 δολάρια και η στερλίνα κατά 0,11%σ στα 1,3467 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v