Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά από το 2018 έσπασε το όριο του $1,35 η στερλίνα

Αν και δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα επιτευχθεί συμφωνία όσον αφορά το Brexit, υπάρχει ακόμη ένας δρόμος για εμπορικό ντιλ, σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Τετάρτη. Ανοδικά και το ευρώ.

Πρώτη φορά από το 2018 έσπασε το όριο του $1,35 η στερλίνα

Το πολυαναμενόμενο όριο του 1,35 δολαρίου έσπασε η βρετανική λίρα το πρωί της Τετάρτης, αφότου η Πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την εμπορική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη σχέση τους μετά το Brexit.

Αν και δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα επιτευχθεί συμφωνία όσον αφορά το Brexit, υπάρχει ακόμη ένας δρόμος για εμπορικό ντιλ, σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Τετάρτη.

«Δεν μπορώ να σας πω αν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι, αλλά μπορώ να σας πω ότι υπάρχει ένας δρόμος προς μία συμφωνία. Το μονοπάτι μπορεί να είναι στενό αλλά υπάρχει», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι οι επόμενες ημέρες είναι «αποφασιστικής σημασίας».

Η στερλίνα ενισχύεται 0,5% έναντι του δολαρίου, στο $1,3518. Είναι η πρώτη φορά από τον Μάιο του 2018 που ξεπερνά το $1,35. Το ευρώ κερδίζει 0,3% και φτάνει στο $1,219, το δολάριο σε σύγκριση με το γεν υποχωρεί 0,3%, στα 103,29 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v