Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τριετίας το δολάριο

Οι αναλυτές γενικότερα εκτιμούν πως μια Γερουσία που θα ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς θα είναι θετική για την οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως και συνεπώς και για τους τίτλους υψηλότερου κινδύνου, αλλά αρνητική για τα ομόλογα και για το δολάριο.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών υποχωρεί το αμερικανικό νόμισμα, με τις αγορές να προεξοφλούν νίκη των Δημοκρατιών στις επαναληπτικές εκλογές της Τζόρτζια για τη Γερουσία, που θα ανοίξουν το δρόμο για μεγαλύτερο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης και θα αυξήσουν την όρεξη στην αγορά συναλλάγματος για περισσότερο ρίσκο.

Ήδη οι Δημοκρατικοί έχουν κερδίσει τη μία από τις δυο έδρες της Γερουσίας που «παίζονται» στην Τζόρτζια, ενώ με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν και οριακό προβάδισμα για τη δεύτερη έδρα.

Οι αναλυτές γενικότερα εκτιμούν πως μια Γερουσία που θα ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς θα είναι θετική για την οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως και συνεπώς και για τους τίτλους υψηλότερου κινδύνου, αλλά αρνητική για τα ομόλογα και για το δολάριο καθώς το έλλειμμα προϋπολογισμού και το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ θα διογκωθούν ακόμα περισσότερο.

Ο δολαριακός δείκτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018 όταν άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αυτήν την ώρα κινείται 0,21% χαμηλότερα στο 89,25.

Αντιθέτως, η στερλίνα ενισχύεται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του ευρώ. Το βρετανικό νόμισμα καταγράφει άνοδο 0,23% έναντι του δολαρίου στα 1,3655 δολάρια και 0,16% έναντι του ευρώ στις 0,9 στερλίνες.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,29% έναντι του δολαρίου στα 1,2337 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v