Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία για ανάκαμψη ρίχνει το δολάριο σε χαμηλό 3 εβδομάδων

Η στερλίνα επεκτείνει τα κέρδη της και φτάνει στο $1,3946, που είναι το πιο υψηλό από τον Απρίλιο του 2018, καθώς η Βρετανία ηγείται των εμβολιασμών όσον αφορά τον ρυθμό. Κατά 0,2% υψηλότερα κινείται το ευρώ, στο 1,2150 δολάριο.

Η αισιοδοξία για ανάκαμψη ρίχνει το δολάριο σε χαμηλό 3 εβδομάδων

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχωρεί το δολάριο την Τρίτη καθώς η αυξημένη αισιοδοξία για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας τους επόμενους μήνες στέλνει τους επενδυτές σε νομίσματα με ρίσκο, όπως το ευρώ και τη στερλίνα.

Εναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, ο δείκτης δολαρίου σημειώνει άνοδο στα 90,229, που είναι το πιο χαμηλό σημείο από τις 27 Ιανουαρίου. Εχει υποχωρήσει σχεδόν 1,5% τις τελευταίες 8 συνεδριάσεις.

«Οι θετικές προοπτικές για τις μεγάλες οικονομίες συνεχίζουν να υποστηρίζουν το κλίμα των χρηματοπιστωτικών αγορών χάρη στην απότομη άνοδο των τιμών πετρελαίου και την αισιοδοξία για ανάπτυξη λόγω της κυκλοφορίας των εμβολίων Covid-19», σημειώνουν οι υπεύθυνοι στρατηγικής της MUFG.

Η στερλίνα επεκτείνει τα κέρδη της και φτάνει στο $1,3946, που είναι το πιο υψηλό από τον Απρίλιο του 2018, καθώς η Βρετανία ηγείται των εμβολιασμών όσον αφορά τον ρυθμό. Κατά 0,2% υψηλότερα κινείται το ευρώ, στο 1,2150 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v