Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο χειρότερος μήνας από τον Σεπτέμβριο για τη στερλίνα

Οι επενδυτές ήλπιζαν να ακούσουν μια πιο αισιόδοξη εκτίμηση για την οικονομία από την ΒοΕ, που θα έστελνε τη στερλίνα και πάλι στα 1,4 δολάρια, κάτι που όμως δεν έγινε.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινείται η στερλίνα, καταγράφοντας τον χειρότερο μήνα της έναντι του δολαρίου από τον Σεπτέμβριο, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Η BoE διατήρησε αμετάβλητο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της, ενώ δήλωσε πως ο πληθωρισμός στη χώρα θα αυξηθεί πάνω από το 3%, αλλά αυτό θα είναι προσωρινό.

Οι επενδυτές ήλπιζαν να ακούσουν μια πιο αισιόδοξη εκτίμηση για την οικονομία από την ΒοΕ, που θα έστελνε τη στερλίνα και πάλι στα 1,4 δολάρια, κάτι που όμως δεν έγινε. Στις αρχές του μήνα το βρετανικό νόμισμα είχε υποχωρήσει στα 1,38 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, χαμηλότερα κινείται σήμερα και το δολάριο, καθώς η συμφωνία που εξασφάλισε ο Biden για δαπάνες για υποδομές αύξησαν τη διάθεση για τοποθετήσεις σε συνάλλαγμα υψηλότερου κινδύνου, ενώ οι επενδυτές κρατούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή της ανακοίνωσης στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Ο δολαριακός δείκτης υποχωρεί κατά 0,05% στο 91,77, ενώ το ευρώ ενισχύεται κατά 0,1% στα 1,1943 δολάρια και η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,16% στα 1,39 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v