Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το δολάριο εν αναμονή της Fed

Στην περίπτωση που ο τόνος της Fed γίνει πιο επιθετικός, στην αυριανή και μεθαυριανή συνεδρίαση, δεν αποκλείεται το δολάριο να ενισχυθεί περισσότερο.

Κοντά στα πρόσφατα υψηλά σταθεροποιείται το δολάριο, με τους επενδυτές να περιμένουν τη διήμερη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα.

Ο δολαριακός δείκτης ενισχύεται κατά 0,12% στα 92,76, ενώ το ευρώ υποχωρεί κατά 0,19% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,1782 δολάρια και η στερλίνα κατά 0,17% στο 1,3793 δολάριο.

Στην περίπτωση που ο τόνος της Fed γίνει πιο επιθετικός, στην αυριανή και μεθαυριανή συνεδρίαση, δεν αποκλείεται το δολάριο να ενισχυθεί περισσότερο, αν και η πλειοψηφούσα γνώμη στην αγορά θεωρεί πως κάτι τέτοιο είναι απίθανο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η εθνική υπηρεσία οικονομικών ερευνών στις ΗΠΑ έδειξε πως η ύφεση που προκλήθηκε στη χώρα από τον κορωνοϊό διήρκεσε μόνο δυο μήνες. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η μειωμένη διάρκεια της ύφεσης θα μπορούσε να οδηγήσει τη Fed να αντιστρέψει την πολιτική της ταχύτερα, όμως αυτό δεν φαίνεται πιθανό καθώς το νέο πλαίσιο στρατηγικής δίνει περιθώριο για λιγότερο επιθετική αντίδραση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v