Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το δολάριο

Ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida, δήλωσε πως οι συνθήκες για μια αύξηση επιτοκίων θα μπορούσαν να υπάρξουν στα τέλη του 2022, στήνοντας έτσι σκηνικό για μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις αρχές του 2023.

Ο επιθετικότερος τόνος στα σχόλια στελεχών της Fed, που οδήγησε τις αγορές να φέρουν μπροστά τον πιθανό χρόνο μιας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, στηρίζει το αμερικανικό νόμισμα, ενώ ανοδικά κινείται και η στερλίνα εν αναμονή των αποφάσεων της Τράπεζας της Αγγλίας.

Χθες ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida, δήλωσε πως οι συνθήκες για μια αύξηση επιτοκίων θα μπορούσαν να υπάρξουν στα τέλη του 2022, στήνοντας έτσι σκηνικό για μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις αρχές του 2023. Ο ίδιος, καθώς και άλλα τρία στελέχη της Fed, άφησε να εννοηθεί πως μπορεί να υπάρξει κίνηση για περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων φέτος ή στις αρχές του επόμενου έτους, αναλόγως της αγοράς εργασίας τους επόμενους μήνες.

Ο δολαριακός δείκτης κινείται αυτήν την ώρα 0,07% χαμηλότερα στο 92,21, ενώ το ευρώ σταθεροποιείται στα 1,1841 δολάρια, ενώ η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,17% στα 1,3913 δολάρια.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v