Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές «πτήσεις» για τον δείκτη δολαρίου

Το ευρώ διατηρείται στο $1,176 , ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,15% και αλλάζει χέρια στο $1,374. Χαλαρώνουν οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Δέλτα, στο επίκεντρο το συνέδριο κεντρικών τραπεζιτών.

Χαμηλές «πτήσεις» για τον δείκτη δολαρίου

Κοντά σε χαμηλό μίας εβδομάδας κινείται το δολάριο, έναντι μεγάλων αντιπάλων του την Πέμπτη, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν θα εκτροχιάσει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στο συνέδριο Jackson Hole των κεντρικών τραπεζιτών και στην ομιλία του Προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή, αναζητώντας ενδείξεις μείωσης του ρυθμού αγορών ομολόγων.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι νομισμάτων, κινείται σταθεροποιητικά στα 92,89. Το ευρώ διατηρείται στο 1,176 δολάριο, ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,15% και αλλάζει χέρια στο 1,374 δολάριο.

Οι επενδυτές έχουν γίνει πιο θετικοί ως προς τις προοπτικές, από τότε που η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε οριστική έγκριση στο εμβόλιο Covid-19 των εταιρειών Pfizer/BioNTech - μία κίνηση που θα μπορούσε να επιταχύνει τους εμβολιασμούς στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v