Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τριών ετών το γεν έναντι του δολαρίου

Βούτηξε στα 113,495 ανά δολάριο την Τρίτη, φτάνοντας σε επίπεδο που δεν είχε φτάσει από τον Δεκέμβριο του 2018. Το ευρώ διατηρείται στο $1,155, ενώ έναντι της στερλίνας παραμένει στις £0,849.

Σε χαμηλό τριών ετών το γεν έναντι του δολαρίου

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τριών ετών υποχωρεί το γεν, απειλώντας την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη της Ιαπωνίας από την πανδημία της Covid-19, καθιστώντας τα αγαθά ακόμη πιο ακριβά.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το γεν βούτηξε στα 113,495 ανά δολάριο την Τρίτη, φτάνοντας σε επίπεδο που δεν είχε φτάσει από τον Δεκέμβριο του 2018 - τη Δευτέρα έκανε την πιο μεγάλη βουτιά των τελευταίων πέντε μηνών, ενώ καταγράφει τέταρτη εβδομάδα απωλειών.

Τον τελευταίο μήνα, το γεν έχει αποδυναμωθεί έναντι μεγάλων αντιπάλων του, εν μέρει λόγω του ράλι των τιμών πετρελαίου, καθώς το γεν ρέει για να αγοράσει όλο και πιο ακριβό αργό.

Το ευρώ διατηρείται στο 1,155 δολάριο, ενώ έναντι της στερλίνας παραμένει στις £0,849 και στα 130,90 γεν ανά ευρώ. Ο δείκτης δολαρίου, σε σύγκριση με έξι σημαντικά νομίσματα, κινείται σταθεροποιητικά, στα 94,30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v