Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες οι αγορές συναλλάγματος

Σταθεροποιείται η τουρκική λίρα, μετά το υψηλό που σκαρφάλωσε με πίεση από τις δηλώσεις Ερντογάν. Ηπια το ευρώ, αναμένοντας τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη. Αμετάβλητος ο δείκτης δολαρίου.

Με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες οι αγορές συναλλάγματος

Σταθεροποιητικά κινείται η τουρκική λίρα την Τετάρτη, απομακρυνόμενη από τα υψηλά που έφτασε αφότου ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε πίσω στο θέμα τις απέλασης πρεσβευτών δυτικών χωρών, όπως έλεγε ότι θα ζητήσει το Σαββατοκύριακο. Ο ίδιος δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι οι πρεσβευτές των δυτικών χωρών ήταν εκείνοι που έκαναν ένα βήμα πίσω και πιστεύει ότι θα είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.

Ενισχυμένο το δολάριο Αυστραλίας, καθώς τα πιο ισχυρά από τα αναμενόμενα στοιχεία πληθωρισμού ενισχύουν την πιθανότητα για αύξηση επιτοκίων πιο σύντομα. Ηρεμες κινήσεις για το γεν, καθώς η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να διατηρήσει τη διευκολυντική της στάση στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία πραγματοποιεί τη δική της συνεδρίαση πολιτικής την Πέμπτη, αναμένεται επίσης να κινηθεί με αργό ρυθμό στη σύσφιξη της πολιτικής της, κρατώντας υπό έλεγχο το ευρώ.

  • Το ευρώ υποχωρεί 0,1%, στο 1,158 δολάριο
  • Το ευρώ έναντι της στερλίνας ενισχύεται 0,2%, στις £0,844
  • Το δολάριο υποχωρεί 0,5% έναντι του γεν, αλλάζει χέρια στα 113,59 γεν
  • Ο δείκτης δολαρίου, σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα, παραμένει στα 94,00
  • H τουρκική λίρα διατηρείται στις 9,543 λίρες ανά δολάριο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v