Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερό το δολάριο, επόμενο τεστ ο πληθωρισμός ΗΠΑ

Το ευρώ αμετάβλητο αλλάζει χέρια στο 1,156 δολάριο, ενώ η στερλίνα στο $1,349. Στο 5,8% αναμένεται να έχει σκαρφαλώσει ο δείκτης τιμών καταναλωτή, βάζοντας σε δοκιμασία την υπομονετική στάση της Fed.

Σταθερό το δολάριο, επόμενο τεστ ο πληθωρισμός ΗΠΑ

Σταθεροποιητικά ξεκινάει την εβδομάδα το δολάριο, αλλά βρίσκεται χαμηλότερα από το υψηλό της Παρασκευής, καθώς οι traders αναζητούν ένα μονοπάτι μεταξύ των προβλέψεων των αγορών για αυξήσεις επιτοκίων και της δέσμευσης των κεντρικών τραπεζών για διατήρησή τους σε χαμηλά σημεία, ακόμη κι αν εκτοξεύεται ο πληθωρισμός.

Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στα πιο πρόσφατα στοιχεία πληθωρισμού των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη - αναμένεται να έχει φτάσει στο 5,8% σε ετήσια βάση, βάζοντας σε δοκιμασία την επιμονή της κεντρικής τράπεζας για υπομονετική στάση όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων.

Η στερλίνα, που υποχώρησε μετά την απόφαση-έκπληξη της Τράπεζας της Αγγλίας για διατήρηση σταθερών επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα, έφτασε σε χαμηλό πέντε εβδομάδων την Παρασκευή και στο $1,3425, πριν ανακάμψει στο $1,3487 τη Δευτέρα.

Το ευρώ αμετάβλητο αλλάζει χέρια στο 1,156 δολάριο, η στερλίνα στο $1,349, ενώ ο δείκτης δολαρίου, σε σύγκριση με έξι μεγάλα νοσμίσματα, διατηρείται στα 94,23.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v