Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί έφτασε το ευρώ σε χαμηλό 16 μηνών έναντι του δολαρίου

Χτύπημα στο ευρώ από τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μείνει πίσω σε σε σύγκριση με την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και την Τράπεζα της Αγγλίας στην αύξηση επιτοκίων.

Γιατί έφτασε το ευρώ σε χαμηλό 16 μηνών έναντι του δολαρίου

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 16 μηνών έφτασε αυτή την εβδομάδα το ευρώ, καθώς οι traders στοιχηματίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει τις διευκολυντικές πολιτικές της, παρόλο που ο εκτεταμένος πληθωρισμός οδηγεί τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο στην αύξηση επιτοκίων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αγορά στοιχηματίζει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και της Αγγλίας θα αυξήσουν τα επιτόκια από τα ιστορικά χαμηλά την επόμενη χρονιά, τη στιγμή που η ΕΚΤ πιέζει έναντι των προσδοκιών για αύξηση του κόστους δανεισμού το 2022.

Το αποτέλεσμα ήταν η απότομη πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου. «Η αγορά παίρνει θέση για απόκλιση μεταξύ Fed και ΕΚΤ», δήλωσε ο Αθανάσιος Βαμβακίδης, επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος G10, στην Bank of America.

To ευρώ βυθίστηκε κάτω από το 1,13 δολάριο την Τετάρτη και παραμένει σε αυτό το επίπεδο την Πέμπτη - ήταν το πιο αδύναμο σημείο από τον περσινό Ιούλιο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v