Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση για τέταρτη μέρα για την τουρκική λίρα

Μέσα σε τέσσερις συνεδριάσεις το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει έως και 20%, ενώ της προηγούμενες πέντε ημέρες είχε κάνει ράλι άνω του 50%.

Πτώση για τέταρτη μέρα για την τουρκική λίρα

Χάνει σιγά-σιγά τα τεράστια κέρδη που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα η τουρκική λίρα, διευρύνοντας για τέταρτη ημέρα σήμερα τις απώλειές της με υποχώρηση έως και 5% νωρίτερα, καθώς η κυβέρνηση δυσκολεύεται να πείσει τους αποταμιευτές να αγνοήσουν την μεταβλητότητα, ενώ την ίδια ώρα επιμένουν οι ανησυχίες αναφορικά με τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τις ανορθόδοξες μειώσεις επιτοκίων.

Μέσα σε τέσσερις συνεδριάσεις το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει έως και 20%, ενώ της προηγούμενες πέντε ημέρες είχε κάνει ράλι άνω του 50%, μετά το νέο κρατικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για την προστασία των καταθέσεων σε λίρα από τις ζημιές της υποτίμησης.

Το νόμισμα διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στο 13,04/δολάριο (-3,15% περίπου), έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως το 13,4/δολάριο. Σημειώνεται πως τις τελευταίες δυο εβδομάδες η ισοτιμία έχει κυμανθεί από το 18,4 έως το 10,25.

Εν τω μεταξύ, πιέσεις δέχονται το ευρώ και η στερλίνα έναντι του δολαρίου. Αυτήν την ώρα το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,38% στα 1,1308 δολάρια και η στερλίνα κατά 0,22% στα 1,3461 δολάρια. Ο δολαριακός δείκτης ενισχύεται κατά 0,3% στο 96,21.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v