Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την καλύτερη εβδομάδα δύο μηνών κλείνει το δολάριο

Στις συναλλαγές της Παρασκευής υποχωρεί 0,3% έναντι του ευρώ, στα €0,88 και κατά 0,1% έναντι της στερλίνας, με την ισοτιμία στο 1,35 δολάριο ανά στερλίνα.

Την καλύτερη εβδομάδα δύο μηνών κλείνει το δολάριο

Ανοδικά κινείται το γεν που θεωρείται νόμισμα ασφαλούς καταφυγίου έναντι του πιο ριψοκίνδυνου δολαρίου Αυστραλίας την Παρασκευή, καθώς υποχωρεί η διάθεση για ρίσκο, εν μέσω νέων φόβων για υψηλό πληθωρισμό και επιθετικής σύσφιξης της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Το δολάριο κάνει ένα διάλειμμα από τα πρόσφατα κέρδη καθώς το ράλι των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων πάτησε φρένο - το νόμισμα ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε πορεία προς την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων δύο μηνών έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων. 

Η Wall Street κατέγραψε απώλειες χθες κατά τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν από τα υψηλά πολλών ετών.

Η άνοδος των αμερικανικών yields οφείλεται στις προσδοκίες της αγοράς ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα συσφίξει τη νομισματική πολιτική με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο. Οι επενδυτές αναμένουν πλέον την πρώτη αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο και συνολικά τέσσερις αυξήσεις φέτος.

Το δολάριο υποχωρεί 0,3% έναντι του ευρώ, στο €0,88, κατά 0,1% έναντι της στερλίνας, με την ισοτιμία στο 1,35 δολάρια ανά στερλίνα, και κατά 0,3% έναντι του γεν, στα 113,89 γεν ανά δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου χάνει 0,1%, στα 95,62.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v