Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η χειρότερη εβδομάδα δύο ετών για το δολάριο

Πτώση 2% καταγράφει αυτή την εβδομάδα ο δείκτης δολαρίου - είναι η μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 2020.

Η χειρότερη εβδομάδα δύο ετών για το δολάριο

Προς τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων δύο ετών κατευθύνεται το δολάριο την Παρασκευή, καθώς το ευρώ διατηρείται σταθερό σε υψηλό τριών εβδομάδων και η στερλίνα σημείωσε άνοδο μετά από τη hawkish στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ο δείκτης, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων έφτασε σε χαμηλό τριών εβδομάδων στα 95,271, έχοντας υποχωρήσει 2% αυτήν την εβδομάδα - είναι η μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο του 2020.

Η κίνηση έρχεται μετά από την απότομη άνοδο για το δολάριο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι traders αναθεώρησαν τις θέσεις τους, για ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve από ό,τι ανέμεναν προηγουμένως, υπολογίζοντας πέντε φέτος.

«Εκ πρώτης όψεως, τόσο η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) όσο και η ΕΚΤ ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς με την BoE να αυξάνει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,50% και την ΕΚΤ να διατηρεί την πολιτική αμετάβλητη. Ωστόσο, και οι δύο συνεδριάσεις αποκάλυψαν ουσιαστικές hawkish αλλαγές», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της Westpac.

Το ευρώ στο 1,1452 δολάριο, το υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Ιανουαρίου, αφού η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναγνώρισε τους αυξανόμενους κινδύνους πληθωρισμού και αρνήθηκε να επαναλάβει τις προηγούμενες οδηγίες ότι μια αύξηση των επιτοκίων φέτος ήταν εξαιρετικά απίθανη.

  • το δολάριο χάνει 0,2% στα €0,87,
  • ο δείκτης δολαρίου παραμένει στα 95,33
  • η στερλίνα υποχωρεί 0,1%, στο 1,357 δολάριο,
  • το δολάριο διατηρείται στα 115,00 γεν,
  • το ευρώ αλλάζει χέρια στο $1,145, στις £0,843 και στα 131,73 γεν

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v