Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πιο χαμηλό από το 2007 το γουάν μετά το sell off των μετοχών

Η τελευταία πτώση οδηγεί το κινεζικό νόμισμα 15% χαμηλότερα έναντι του δολαρίου φέτος. Το ξεπούλημα των κινεζικών assets έρχεται μετά την εξασφάλιση τρίτης θητείας του Σι Τζινπίνγκ στην ηγεσία της χώρας του. Τι ανησυχεί τους επενδυτές.

Στο πιο χαμηλό από το 2007 το γουάν μετά το sell off των μετοχών

Στο πιο χαμηλό από τα τέλη του 2007 υποχώρησε το κινεζικό γουάν, καθώς οι ανησυχίες για την οικονομική πορεία της χώρας εξαπλώθηκαν από τις κινεζικές μετοχές στις αγορές συναλλάγματος.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, το γουάν χάνει έως και 0,6% σήμερα Τρίτη, στα 7,3084 γουάν ανά δολάριο.

Η τελευταία πτώση για το κινεζικό νόμισμα το φέρνει 15% χαμηλότερα μέχρι σήμερα φέτος, ενώ έρχεται μετά από ένα παγκόσμιο sell off για κινεζικές μετοχές αυτή την εβδομάδα, κατά το οποίο ο δείκτης Hang Seng China Enterprises υποχώρησε περισσότερο από 7% τη Δευτέρα, ενώ ο δείκτης Nasdaq Golden Dragons των μεγάλων τεχνολογικών μετοχών που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ βούτηξε περισσότερο από 14%.

Το διευρυνόμενο ξεπούλημα για τα κινεζικά περιουσιακά στοιχεία ακολουθεί την ολοκλήρωση του συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο, όπου ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εξασφάλισε την τρίτη του θητεία στην ηγεσία της χώρας του, με τους ακολούθους του να επικεντρώνονται περισσότερο στην εθνική ασφάλεια και στην επιβολή αυστηρών πολιτικών για μηδενική Covid παρά στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και στο χρηματοοικονομικό άνοιγμα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v