Στην ασφάλεια του δολαρίου οι επενδυτές

Κύμα αποστροφής κινδύνου στις αγορές, μετά το sell off στη Wall Street. Ο δείκτης δολαρίου διατηρείται στα 102,40, το ευρώ ενισχύεται οριακά στο 1,094 δολάριο, ενώ η στερλίνα υποχωρεί οριακά, στο $1,262.

Στην ασφάλεια του δολαρίου οι επενδυτές

Ρυθμό βρίσκει το δολάριο σήμερα Πέμπτη καθώς το ξαφνικό τέλος σε ένα ισχυρό ράλι για τις αμερικανικές μετοχές έκανε τους επενδυτές να αναζητούν ασφάλεια και καθώς μια απροσδόκητη πτώση του βρετανικού πληθωρισμού χτύπησε τη λίρα.

Η στερλίνα υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο μηνών σε μια μέρα χθες, αφού ο βρετανικός πληθωρισμός έπεσε κάτω από τις προβλέψεις, στο ετήσιο 3,9% τον Οκτώβριο, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

«Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η δυναμική του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο χάνει επιτέλους δυναμική, επιτρέποντας στην Τράπεζα της Αγγλίας να ενταχθεί στον παγκόσμιο κύκλο μείωσης των επιτοκίων το επόμενο έτος», δήλωσε ο αναλυτής της χρηματιστηριακής XM, Μάριος Χατζηκυριάκος.

Το sell off την τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης των μετοχών στη Wall Street έστειλε κύμα αποστροφής κινδύνου στις αγορές, ανεβάζοντας το δολάριο που είχε βρεθεί υπό πίεση.

Ο δείκτης δολαρίου διατηρείται στα 102,40, το ευρώ ενισχύεται οριακά στο 1,094 δολάριο, ενώ η στερλίνα υποχωρεί οριακά, στο $1,262.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v