Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 154 το γεν μετά το ράλι

Προηγήθηκε άνοδος 3,2% σε δύο ημέρες, καθώς οι αγορές ανησυχούν για πιθανή συντονισμένη παρέμβαση Ιαπωνίας και ΗΠΑ στις αγορές συναλλάγματος.

Στα 154 το γεν μετά το ράλι

Το ιαπωνικό γεν κινείται γύρω στα 154 γεν ανά δολάριο, αφού τις δύο προηγούμενες ημέρες είχε ενισχυθεί έως και 3,2%. 

Η άνοδος αυτή οφείλεται στους φόβους των αγορών ότι Ιαπωνία και ΗΠΑ μπορεί να παρέμβουν από κοινού στις αγορές συναλλάγματος για να στηρίξουν το γεν και να αποδυναμώσουν το δολάριο.

Η αναστάτωση ξεκίνησε όταν έγινε γνωστό ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης ρώτησε τράπεζες και dealers για την ισοτιμία δολαρίου/γεν - κάτι που συχνά θεωρείται προειδοποιητικό σημάδι πριν από παρέμβαση.

Παράλληλα, Ιάπωνες αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι βρίσκονται σε στενό συντονισμό με τις ΗΠΑ για θέματα νομισματικής πολιτικής.

Το ευρώ διατηρείται στο 1.187 δολάριο, η στερλίνα στο $1,369.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο