Άνοδος του ευρώ έως το 1,3319 δολάριο

Σε ανοδική πορεία διατηρείται το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι δολαρίου και γεν, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της οριστικοποίησης των όρων παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σε ανοδική πορεία διατηρείται το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου και του γεν, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της οριστικοποίησης των όρων παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, φτάνοντας έως και το 1,3319 δολάριο στο χρηματιστήριο συναλλάγματος του Λονδίνου. Οι επενδυτές περιμένουν την οριστικοποίηση των όρων βάσει των οποίων θα δοθεί η βοήθεια της ευρωζώνης και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση.

Σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίων αναλυτών στο Reuters, η τελική ανακοίνωση και το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας, του ΔΝΤ και της ευρωζώνης θα οδηγήσει σε περαιτέρω κέρδη το ευρώ, αν και θα συνεχίσει η μεταβλητότητα, καθώς πέραν της βοήθειας η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να φέρει σε πέρας το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

"Εάν οι όροι της συμφωνίας αλλά και το τελικό ποσό της βοήθειας κριθούν ικανοποιητικά από τις αγορές, τότε το ευρώ θα ενισχυθεί περαιτέρω. Όμως, αυτά τα κέρδη θα είναι βραχύβια. Οι αγορές θα περιμένουν να δουν πώς θα συμπεριφερθεί, μετά, η Ελλάδα", τόνισε στο Reuters ο κ. Ulrich Leuchmann, αναλυτής συναλλάγματος της Commerzbank.

Σημειώνεται ότι το ευρώ ενισχύεται κατά 0,7% έναντι του γεν, στα 125,26 γεν ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v