Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκική λίρα: «Στιγμιαίο κραχ» λόγω εμπορικού πολέμου

Οι Ιάπωνες επενδυτές προχώρησαν σε μειώσεις των assets κινδύνου, λόγω των ανησυχιών για τον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο. Το νόμισμα έφτασε να χάνει πάνω από 1%, με την ισοτιμία στις 6,47 λίρες ανά δολάριο. Σε χαμηλό 11 ετών το γουάν.

Τουρκική λίρα: «Στιγμιαίο κραχ» λόγω εμπορικού πολέμου

Πτώση άνω του 1% σημείωσε στο trading της Δευτέρας η τουρκική λίρα, με την ισοτιμία να περνάει στις 6,47 λίρες ανά δολάριο, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αγορά χαρακτήρισε την κίνηση «στιγμιαίο κραχ», καθώς οι Ιάπωνες επενδυτές προχώρησαν σε μειώσεις των assets κινδύνου, λόγω των ανησυχιών για τον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

Στο πρωινό trading περιορίζονται οι απώλειες, με τη λίρα να χάνει 0,6%, στις 5,7956 λίρες ανά δολάριο.

Σε χαμηλό 11 ετών η ισοτιμία γουάν-δολαρίου

Νέα πτώση κατέγραψε το κινεζικό νόμισμα σήμερα, φθάνοντας σε χαμηλό 11 ετών έναντι του αμερικανικού δολαρίου, εν μέσω νέας κορύφωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

Στις 10:15 ώρα Σανγκάης (05:15 Ελλάδας) το γουάν άλλαζε χέρια στα 7,1449 γουάν ανά δολάριο, καταγράφοντας πτώση 0,69% από την Παρασκευή. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει υποχωρήσει το κινεζικό νόμισμα από το πρώτο τρίμηνο του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v