Σε νέα χαμηλά 5,5 ετών το πετρέλαιο

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η περαιτέρω υποχώρηση του πετρελαίου οφείλεται στην πτώση του ευρώ εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σε νέα χαμηλά 5,5 ετών υποχωρεί το πετρέλαιο τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στις ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί 2,7% στο Λονδίνο, κάνοντας πράξεις κάτω και από τα 53 δολάρια, στα 52,66. Αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 53,2 δολάρια το βαρέλι, σε νέα χαμηλά 5,5 ετών.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινείται ο μαύρος χρυσός και στη Νέα Υόρκη, με το ενεργό συμβόλαιο για το πετρέλαιο WTI να υποχωρεί στα 49,95 δολάρια το βαρέλι (- 5%). 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η περαιτέρω υποχώρηση του πετρελαίου οφείλεται στην πτώση του ευρώ εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Η αγορά συνεχίζει να αποτιμά τα αδύναμα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία για το πρώτο μισό του 2015. Παρατηρείται επίσης μια επιστροφή της αποστροφής ρίσκου εξαιτίας της Ελλάδας» δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής ανάλυσης της Societe Generale για το πετρέλαιο. 

Η τιμή του αργού υποχώρησε 48% την περασμένη χρονιά, την μεγαλύτερη από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v