Εβδομαδιαία πτώση πάνω από 10% για το αργό

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε με πτώση 3,1% στα 35,62 δολάρια το βαρέλι.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου την Παρασκευή για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, καταγράφοντας την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του έτους.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε με πτώση 3,1% στα 35,62 δολάρια το βαρέλι. Για την εβδομάδα κατάγραψε απώλειες πάνω από 10%.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου brent βούτηξε 4,53% στα 37,93 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν καταγράψει απώλειες κάθε ημέρα μετά την συνάντηση των κρατών μελών του ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα, στην οποία αποφασίστηκε να μην αυξηθεί το όριο της παραγωγής. 

Τράπεζες όπως η Goldman Sachs έχουν προβλέψει ότι το πετρέλαιο μπορεί να πέσει ως και τα 20 δολάρια το βαρέλι.

Nωρίτερα την Παρασκευή ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency - IEA) υποστήριξε ότι η παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2016 καθώς η ανάπτυξη της ζήτησης επιβραδύνεται και ο ΟΠΕΚ δείχνει «ανανεωμένη αποφασιστικότητα» να μεγιστοποιήσει την παραγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v