Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΕΚ και αμερικανικά αποθέματα πιέζουν το αργό

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί οριακά, στα 44,53 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με οριακές κινήσεις, διαμορφώνεται στα $47,46. Κέρδη 0,7% για τον χρυσό.

ΟΠΕΚ και αμερικανικά αποθέματα πιέζουν το αργό

Επεκτείνουν τις απώλειες τους οι τιμές του αργού την Τετάρτη, με το πλήγμα να έρχεται από την αναπάντεχη άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων. Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του καθυστερούν την επίσημη συνεδρίαση τους, στην οποία θα αποφασίσουν αν θα αυξήσουν την παραγωγή τους τον Ιανουάριο.

Τα τελευταία στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου έδειξαν ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, έναντι προσδοκίας για πτώση κατά 2,4 εκατ. βαρέλια.

Οσον αφορά την τροφοδοσία της αγοράς από τον ΟΠΕΚ, υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος ο Οργανισμός αποφάσισε μείωση παραγωγής κατά 7,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, καθώς η πανδημία κορωνοϊού χτυπάει τη ζήτηση για αργό. Αναμένεται ωστόσο να παρατείνει το πρόγραμμα περικοπών και στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021, εν μέσω αύξησης κρουσμάτων Covid-19.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί οριακά, στα 44,53 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με οριακές κινήσεις, διαμορφώνεται στα $47,46. Κέρδη 0,7% για τον χρυσό, στα 1.832,20 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v