Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη εβδομάδα κερδών στο πετρέλαιο, ρεκόρ στον χαλκό

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,1%, στα 64,60 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση φτάνει στα 68,03 δολάρια. Η τιμή του χαλκού άγγιξε τα 10.253 δολάρια ανά τόνο ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Φεβρουαρίου του 2011,

Δεύτερη εβδομάδα κερδών στο πετρέλαιο, ρεκόρ στον χαλκό

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, μετά την πτώση 1% της προηγούμενης συνεδρίασης. Τα καλά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τις τιμές, τα αυξημένα κρούσματα στην Ινδία περιορίζουν τα κέρδη.

Τόσο το μπρεντ όσο και το αμερικανικό αργό είναι σε πορεία για δεύτερη εβδομάδα κερδών, καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ανακάμπτουν οι εργοστασιακές δραστηριότητες και οι εμβολιασμοί ανοίγουν τον δρόμο για αύξηση της ζήτησης καυσίμων. Τα καλοκαιρινά ταξίδια αναμένεται να δώσουν ώθηση στις τιμές καυσίμων.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,1%, στα 64,60 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση φτάνει στα 68,03 δολάρια.

Οι τιμές του χαλκού και του σιδηρομεταλλεύματος ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, χάρη στην ισχυρή ζήτηση, κυρίως από την Κίνα, και το αδύναμο δολάριο.

Η τιμή του χαλκού άγγιξε νωρίτερα σήμερα τα 10.253 δολάρια ανά τόνο στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME), ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Φεβρουαρίου του 2011, ενώ η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος έφθασε τα 202,65 δολάρια, για πρώτη φορά σύμφωνα με τον δείκτη αναφοράς που καταρτίζει η S&P Platts από το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v