Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 7 ετών χτυπάει το αργό και 3 ετών το μπρεντ

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,4% και φτάνει στα $83,41 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 1% βρίσκεται στα 85,70 δολάρια ανά βαρέλι. Αισιόδοξοι οι επενδυτές. Στροφή από το ακριβό φυσικό αέριο προς το πετρέλαιο.

Υψηλό 7 ετών χτυπάει το αργό και 3 ετών το μπρεντ

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, με το μπρεντ να φτάνει σε επίπεδο που δεν είχε φτάσει τρία χρόνια και το αμερικανικό αργό στο πιο υψηλό από τον Οκτώβριο του 2014.

Η αισιοδοξία των επενδυτών έχει πάρει ώθηση καθώς καταγράφεται στροφή από το φυσικό αέριο προς το πετρέλαιο, εν μέσω αύξησης των τιμών, αλλά και από τη χαλάρωση των περιορισμών της πανδημίας καθώς και από τις εξελίξεις που σχετίζονται με τα εμβόλια κορωνοϊού

«Οι χαλαροί περιορισμοί σε όλο τον κόσμο είναι πιθανό να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της κατανάλωσης καυσίμων», ανέφεραν αναλυτές από την τράπεζα ANZ. 

Πρόσθεσαν ότι η μετατόπιση προς το πετρέλαιο για την παραγωγή ενέργειας θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση έως και κατά 450.000 βαρέλια την ημέρα, το τέταρτο τρίμηνο.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,4% και φτάνει στα $83,41 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 1% βρίσκεται στα 85,70 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v