Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι τιμές του πετρελαίου

Η επαναφορά των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία πιέζει τις τιμές του πετρελαίου, ωστόσο οι ανησυχίες για την δυνητική επίπτωση στη ζήτηση καυσίμων έχουν μειωθεί.

Χαμηλότερα οι τιμές του πετρελαίου

Ήπιες απώλειες στην αγορά πετρελαίου, καθώς οι χώρες επιβάλλουν νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να καταπολεμήσουν τη νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊου, αν και οι θετικές εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία κρατούν την πτώση σε περιορισμένο επίπεδο.

Μελέτη στη Νότια Αφρική κάνει λόγο για μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας και σοβαρής νόσησης, σε σύγκριση με την παραλλαγή «δέλτα». Εν τω μεταξύ, χθες το US Centers for Disease Control and Prevention έδωσε έγκριση για τι αντι-ιικό χάπι της Prizer κατά της Covid για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών με κίνδυνο σοβαρής νόσησης. Παράλληλα, η AstraZeneca είπε πως τρεις δόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 είναι αποτελεσματικά ενάντια στην παραλλαγή «όμικρον».

Από την άλλη πλευρά, οι κυβερνήσεις επαναφέρουν σειρά περιοριστικών μέτρων για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της νέας παραλλαγής, με την κινεζική πόλη της Xian, μάλιστα, να δίνει εντολή στους 13 εκατ. κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ η Σκοτία επέβαλλε περιορισμούς στις συγκεντρώσεις για έως τρεις εβδομάδες και δυο πολιτείες της Αυστραλίας επανέφεραν το αναγκαστική μέτρο της χρήσης μάσκας.

Ωστόσο, οι ανησυχίες  για την δυνητική επίπτωση των περιορισμών στη ζήτηση καυσίμων έχουν περιοριστεί, επειδή ο OPEC, η Ρωσία και οι σύμμαχοι, έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του σχεδίου τους για προσθήκη 400.000 βαρελιών ημερησίως στις προμήθειές τους τον Ιανουάριο.

Η τιμή του brent διαμορφώνεται 0,4% χαμηλότερα στα 74,99 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού 0,33% χαμηλότερα στα 72,52 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v