Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτη εβδομάδα ανεβαίνουν οι τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό (WTI) και το μπρεντ ενισχύονται 0,5%, στα 86,98 και 89,80 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα. Φέτος, οι τιμές έχουν αυξηθεί περίπου 15% εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης καθώς και των απειλών προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το κίνημα των Χούτι της Υεμένης.

Εκτη εβδομάδα ανεβαίνουν οι τιμές πετρελαίου

Ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, σημειώνοντας έκτη εβδομαδιαία άνοδο, εν μέσω ανησυχιών για περιορισμένες προμήθειες καθώς οι μεγάλοι παραγωγοί συνεχίζουν την πολιτική τους για συγκρατημένες αυξήσεις της παραγωγής εν μέσω ενισχυμένης ζήτησης καυσίμων. Το αμερικανικό αργό (WTI) και το μπρεντ ενισχύονται 0,5%, στα 86,98 και 89,80 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα.

Τόσο το Brent όσο και το WTI αναμένεται να καταγράψουν το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί από τον Οκτώβριο, όταν οι τιμές του Brent ενισχύονταν για επτά εβδομάδες και του WTI για εννέα.

Φέτος, οι τιμές έχουν αυξηθεί περίπου 15% εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας - δεύτερης μεγαλύτερης παραγωγού πετρελαίου στον κόσμο και βασικού προμηθευτή φυσικού αερίου στην Ευρώπη - και της Δύσης για την Ουκρανία, καθώς και των απειλών προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το κίνημα των Χούτι της Υεμένης. Αυτοί οι παράγοντες έχουν προκαλέσει ανησυχίες για τον ενεργειακό εφοδιασμό.

Η αγορά επικεντρώνεται στη συνάντηση στις 2 Φεβρουαρίου του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων με επικεφαλής τη Ρωσία, την ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+.

Ο ΟΠΕΚ + είναι πιθανό να επιμείνει στην προγραμματισμένη αύξηση του στόχου παραγωγής πετρελαίου για τον Μάρτιο, ανέφεραν στο Reuters αρκετές πηγές του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v