Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 4 δολαρίων για το πετρέλαιο, πτώση 12% για το φυσικό αέριο

Οι τιμές για το αμερικανικό αργό και το μπρεντ έχουν αυξηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου κατά περίπου 40% μέχρι στιγμής φέτος.

Βουτιά 4 δολαρίων για το πετρέλαιο, πτώση 12% για το φυσικό αέριο

Οι τιμές του πετρελαίου έφτασαν να υποχωρούν έως και 4 δολάρια ανά βαρέλι τη Δευτέρα, επεκτείνοντας την πτώση της περασμένης εβδομάδας καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία εντείνονται και οι αγορές προετοιμάζονται για υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent έφτασαν να κινούνται χαμηλότερα κατά 3,75 δολάρια ή 3,3%, στα 110 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) έφτασαν να κινούνται καθοδικά κατά 3,91 δολάρια ή 3,3% στα 106 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια έχουν αυξηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου κατά περίπου 40% μέχρι στιγμής φέτος.

Κατά 12% υποχωρεί η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 114,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Την Κυριακή, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν είπε ότι η Ρωσία δείχνει σημάδια ότι μπορεί να είναι πρόθυμη να έχει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, ακόμη κι αν η Μόσχα είχε την πρόθεση να «καταστρέψει» τη γείτονά της, ενώ ο Ουκρανός διαπραγματευτής Mykhailo Podolyak είπε ότι η Ρωσία «άρχιζε να μιλά εποικοδομητικά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v