Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αδύναμες εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας ρίχνουν το αργό

Το Brent χάνει 34 σεντς, ή 0,3%, στα 104,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 46 σεντς, ή 0,5%, στα 100,14 δολάρια το βαρέλι.

Οι αδύναμες εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας ρίχνουν το αργό

Ελαφρώς χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, εγκαταλείποντας τα προηγούμενα κέρδη, αφότου η Κίνα και η Ιαπωνία ανέφεραν αδύναμα οικονομικά στοιχεία, τροφοδοτώντας ανησυχίες για την ανάπτυξη και τη ζήτηση πετρελαίου στους κορυφαίους καταναλωτές στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent χάνουν 34 σεντς, ή 0,3%, στα 104,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούν κατά 46 σεντς, ή 0,5%, στα 100,14 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια είχαν κινηθεί ανοδικά περισσότερο από 6% την προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας υποχώρησαν κατά 14% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού επηρέασαν τη ζήτηση στον κορυφαίο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Ο μεγαλύτερος αγοραστής αργού πετρελαίου στον κόσμο εισήγαγε 42,71 εκατ. τόνους τον περασμένο μήνα, που ισοδυναμεί με 10,06 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v