Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 1% για το μπρεντ, ανηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,7%, στα 102,92 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κινείται θετικά 1%, στα $107,86. Το πετρέλαιο και οι αγορές ενέργειας γενικά έχουν πολλά μεγάλα ζητήματα για να παραμείνουν ήσυχες για πολύ, σημειώνουν αναλυτές.

Κέρδη 1% για το μπρεντ, ανηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Yψηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Μεγάλη Πέμπτη αλλά σε στενό εύρος, μετά την πτώση νωρίτερα την εβδομάδα που προκλήθηκε από τις απώλειες προσφοράς της Λιβύης και τις ανησυχητικές προοπτικές για τη ζήτηση καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Οι αναλυτές δηλώνουν ότι η αστάθεια της αγοράς είναι πιθανό να αυξηθεί ξανά σύντομα, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάζει ακόμη την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου για την εισβολή της στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

«Το πετρέλαιο και οι αγορές ενέργειας γενικά έχουν πολλά μεγάλα ζητήματα για να παραμείνουν ήσυχες για πολύ», δήλωσε ο αναλυτής εμπορευμάτων της Commonwealth Bank, Tobin Gorey.

Η Λιβύη, μέλος του ΟΠΕΚ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα χάνει περισσότερα από 550.000 βαρέλια ημερησίως από την παραγωγή πετρελαίου λόγω των αποκλεισμών σε μεγάλα κοιτάσματα και τερματικούς σταθμούς εξαγωγών.

Οι προοπτικές ζήτησης στην Κίνα συνεχίζουν να επιβαρύνουν την αγορά, καθώς χαλαρώνει σιγά-σιγά τους αυστηρούς περιορισμούς της Covid-19 οι οποίοι έχουν πλήξει την κατασκευαστική δραστηριότητα και τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,7%, στα 102,92 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κινείται θετικά 1%, στα $107,86.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v