Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε το φράγμα των $120 το πετρέλαιο

Χαλαρώνει η Σαγκάη το lockdown κατά του κορωνοϊού, restart για τα εργοστάσιά της από τον Ιούνιο. Υπό έλεγχο η επιδημία στο Πεκίνο. Τις κυρώσεις κατά του ρωσικού αργού συζητάει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Εσπασε το φράγμα των $120 το πετρέλαιο

Την ανηφόρα παίρνουν οι τιμές του πετρελαίου στην έναρξη της εβδομάδας, καθώς η Κίνα χαλάρωσε τα lockdown κατά του κορωνοϊού και η ΕΕ επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αργού.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το μπρεντ ξεπέρασε τα 120 δολάρια ανά βαρέλι, αφότου εκτινάχθηκε πάνω από 6% την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων δύο μηνών. Ο βασικός οικονομικός κόμβος της Σαγκάης επέτρεψε σε όλους τους κατασκευαστές να ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους από τον Ιούνιο, ενώ αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επιδημία του κορωνοϊού στο Πεκίνο είναι υπό έλεγχο.

Ενώ τα κράτη της ΕΕ απέτυχαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία την Κυριακή για ένα αναθεωρημένο πακέτο κυρώσεων που μπορεί να περιλαμβάνει απαγόρευση του ρωσικού αργού για να τιμωρήσει τη Μόσχα για τον πόλεμό της στην Ουκρανία, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η Ουγγαρία μέχρι στιγμής αρνείται να υποστηρίξει έναν συμβιβασμό, παρά τις προτάσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση του εφοδιασμού της με πετρέλαιο. Αξιωματούχος της ΕΕ είπε ότι μια συμφωνία είναι ακόμα δυνατή τις επόμενες ημέρες.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,7%, στα 115,90 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο κατά 0,4% βρίσκεται οριακά κάτω από τα $120, στα 119,88 δολάρια ανά βαρέλι.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v