Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 5% για το αργό κάτω από τα $80

Σε χαμηλό εννιά μηνών υποχώρησε η τιμή του αμερικανικού αργού και οδεύει για την τέταρτη εβδομαδιαία πτώση. Ισχυρές πιέσεις από τους φόβους «αποτόμης προσγείωσης» της αμερικανικής οικονομίας και το ράλι του δολαρίου.

Βουτιά 5% για το αργό κάτω από τα $80

Το αργό πετρέλαιο οδεύει προς το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων απωλειών φέτος, καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στον πληθωρισμό σε βάρος της ανάπτυξης.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού υποχώρησε κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο και ετοιμάζεται να κλείσει σε αρνητικό έδαφος για τέταρτη εβδομάδα πτώσης.

Το συμβόλαιο έφτασε να βουτάει ως και 6% στα 78,35 δολάρια το βαρέλι. 

Η Fed έστειλε αυτή την εβδομάδα το πιο ξεκάθαρο μήνυμα μέχρι τώρα ότι είναι πρόθυμη να ανεχθεί μια ύφεση στις ΗΠΑ για την ανάκτηση του ελέγχου του πληθωρισμού, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία και η Νότια Αφρική αύξησαν επίσης τα επιτόκια.

«Οι φόβοι μιας απότομης προσγείωσης για την οικονομία των ΗΠΑ και για ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία εισχωρούν στο σύστημα» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg.

Tο αργό ετοιμάζεται για την πρώτη τριμηνιαία απώλεια σε περισσότερα από δύο χρόνια. Οι τιμές πιέζονται επίσης χαμηλότερα από την άνοδο του δολαρίου - με τον δείκτη Bloomberg Dollar Spot να ανεβαίνει σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή - καθιστώντας τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στο νόμισμα πιο ακριβά για τους επενδυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v