Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη μεγαλύτερη μείωση παραγωγής πετρελαίου από το 2020 αναμένουν οι αγορές

Πτώση της ημερήσιας παραγωγής έως και 2 εκατ. βαρέλια θα συζητήσει ο ΟΠΕΚ σήμερα. Το μέγεθος είναι υπερδιπλάσιο από αυτό που είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες. Στόχος να στηριχθούν οι τιμές. Στα $91 το μπρεντ.

Τη μεγαλύτερη μείωση παραγωγής πετρελαίου από το 2020 αναμένουν οι αγορές

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου μετά από διήμερη άνοδο, ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ+ στην οποία η συμμαχία ενδέχεται να συμφωνήσει στη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής από το 2020, για να ενισχύσει τις τιμές.

Το αμερικανικό αργό κατηφορίζει στα 86 δολάρια ανά βαρέλι, μετά από άλμα σχεδόν 9% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Το καρτέλ πρόκειται να συζητήσει τη μείωση της παραγωγής έως και 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, δήλωσαν εκπρόσωποι πριν από τη συνεδρίαση του Οργανισμού στη Βιέννη αργότερα σήμερα. Το μέγεθος είναι διπλάσιο από αυτό που είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Το μπρεντ κινείται οριακά χαμηλότερα, στα 91,74 δολάρια ανά βαρέλι.

Μια περικοπή αυτού του μεγέθους θα αντανακλούσε την κλίμακα ανησυχίας της συμμαχίας σχετικά με τις προοπτικές για τη ζήτηση ενέργειας εν μέσω σύσφιξης νομισματικής πολιτικής.

«Μια μείωση κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα θα αποκάλυπτε πόσο επιθετικοί είναι για την αύξηση των τιμών», δήλωσε ο Vishnu Varathan, επικεφαλής οικονομικών και στρατηγικής για την Ασία στη Mizuho Bank Ltd. στη Σιγκαπούρη. Μια μείωση από 1 εκατ. έως 1,5 εκατ. βαρέλια θα ήταν «εύκολη» για τον ΟΠΕΚ+, επειδή η συμμαχία κάνει τέτοιου είδους περικοπές, πρόσθεσε.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v