Πιέσεις στις αγορές πετρελαίου, στα €45 το φυσικό αέριο

To αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,1%, στα 78,10 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $84,69. Πτώση 2,1% για την τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 45,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Πιέσεις στις αγορές πετρελαίου, στα €45 το φυσικό αέριο

Ηπια αρνητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα σημάδια μιας ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης στην κορυφαία εισαγωγέα αργού, την Κίνα, αντισταθμίζονται από τους φόβους για τις επιπτώσεις πιθανών αυξήσεων στα ευρωπαϊκά επιτόκια.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε πάνω από μια δεκαετία τον περασμένο μήνα, όπως έδειξαν στοιχεία την Τετάρτη, ενώ οι θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου της Κίνας πρόκειται να φτάσουν σε υψηλό ρεκόρ αυτόν τον μήνα, καθώς τα διυλιστήρια εκμεταλλεύονται τις φθηνές τιμές.

Ωστόσο, η αγορά δέχεται πιέσεις από τις αυξανόμενες προσδοκίες για αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μετά τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη επιτάχυνση των τιμών καταναλωτή στη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

To αμερικανικό αργό χάνει 0,1%, στα 78,10 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $84,69. Πτώση 2,1% για την τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 45,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v