Χαμηλότερα κινείται το πετρέλαιο

Σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με τα χθεσινά ρεκόρ, διαπραγματεύεται το πρωί της Τρίτης η τιμή του αργού πετρελαίου NYMEX, αλλά και του brend, καθώς οι φήμες για πολεμικές συρράξεις μειώνονται και η αγορά ισορροπεί.

Χαμηλότερα σε σχέση με τα χθεσινά ρεκόρ, διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου NYMEX, αλλά και του brend στο Λονδίνο, καθώς οι φήμες για πολεμικές συρράξεις μειώνονται και η αγορά φαίνεται να ισορροπεί.

Το πετρέλαιο NYMEX κινήθηκε σαφώς σε υψηλά για την εποχή επίπεδα άνω των 24 δολαρίων, αλλά με πτωτική τάση 0,24% πέριξ των 24,07 δολαρίων ανά βαρέλι. Η τιμή του brend στο Λονδίνο αυτή την ώρα, ακολουθεί ελαφρώς πτωτική πορεία κατά 0,42% και κυμαίνεται σε 23,82 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά ενδέχεται να ισορροπήσει σήμερα, λόγω της εξασθένισης της έντονης πολεμικής φημολογίας, ενώ θα επηρεαστεί και από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΙΕΑ, σύμφωνα με τα οποία η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου για το μήνα Φεβρουάριο υποχώρησε κατά 320.000 βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2002, προσεγγίζοντας τα 75,9 εκατ. βαρέλια.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο χρυσός ”καρπώνεται” το διεθνές ”πολεμικό” κλίμα, αλλά και την αστάθεια των διεθνών χρηματιστηρίων και παρουσιάζει για ακόμη μια φορά σταθερά ανοδική πορεία κατά 1,90% στα 292,85 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v