Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εντάσεις στη Μ. Ανατολή στέλνουν σε υψηλό 7ετίας το Brent

Η άνοδος προκλήθηκε από τις ανησυχίες για πιθανή διατάραξη της προμήθειας μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι εντάσεις στη Μ. Ανατολή στέλνουν σε υψηλό 7ετίας το Brent

Η τιμή του βαρελιού πετρελαίου Brent έφθασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας επταετίας και πλέον, κυρίως λόγω της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων, των δυσχερειών στην προσφορά και την αύξηση της ζήτησης, παρά την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού.

Η τιμή του Brent άγγιξε τα 87,55 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Οκτωβρίου του 2014 και το αμερικανικό αργό σκαρφάλωσε στο υψηλό τριμήνου των 85,14 δολαρίων.

Η άνοδος προκλήθηκε από τις ανησυχίες για πιθανή διατάραξη της προμήθειας μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.  Μετά την επίθεση με drone και πυραύλους από τις οποίες εξερράγησαν φορτηγά μεταφοράς καυσίμων και σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, οι Χούθι προειδοποίησαν πως θα μπορούσαν να στοχεύσουν σε περισσότερες εγκαταστάσεις, ενώ τα ΗΑΕ είπαν πως διατηρούν το δικαίωμα να «απαντήσουν σε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v