Ανακάμπτει 1% το Brent στα 78,8 δολάρια το βαρέλι

Οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ μπορούν «απολύτως» να συνεχιστούν και μετά το πρώτο τρίμηνο, εάν χρειαστεί, δήλωσε ο υπ. Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν.

Ανακάμπτει 1% το Brent στα 78,8 δολάρια το βαρέλι

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο μετά την τελευταία πτώση που προκάλεσαν αμφιβολίες ότι οι παραγωγοί θα προβούν σε περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent ενισχύονται 1% στα 78,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ αντίστοιχη άνοδο καταγράφει και το αμερικανικό WTI Crude στα 73,8 δολάρια το βαρέλι.

Οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ μπορούν «απολύτως» να συνεχιστούν και μετά το πρώτο τρίμηνο, εάν χρειαστεί, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν.

Οι μειώσεις της προσφοράς που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για περισσότερα από 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα - περίπου τα μισά από τα οποία προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία - θα αποσυρθούν μόνο αφού ληφθούν υπόψη οι συνθήκες της αγοράς και χρησιμοποιώντας μια «σταδιακή προσέγγιση», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v