Πιέσεις στα ομόλογα του Νότου -Κοντά στο 27% το ελληνικό 3ετές

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκονται τα ομόλογα του Νότου, ενώ συνεχίζεται το ράλι για τα γερμανικά Bund. Πλησιάζει το απόλυτο μηδέν το 10ετές κόστος δανεισμού του Βερολίνου. Η χειρότερη εβδομάδα για τα ελληνικά ομόλογα από τον Ιανουάριο

Σε ανοδική τροχιά το κόστος δανεισμού των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, ενώ κλείνει η χειρότερα εβδομάδα για τα ελληνικά χαρτιά από τον Ιανουάριο. 

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 3ετούς τίτλου (κινείται αντιστρόφως των τιμών) βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το 27%, ενώ το 10ετές yield διαμορφώνεται στο 12,768%. 

Ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των υπολοίπων χωρών του Νότου. Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων ενισχύονται κατά 13 μονάδες βάσης στο 1,48% και 1,5% αντιστοίχως. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου Πορτογαλίας ενισχύεται κατά 18 μονάδες βάσης στο 2,08%.

Στον αντίποδα, οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια των ομολόγων του ευρωπαϊκού πυρήνα με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς γερμανικού Bund να κατρακυλά στο 0,06% που είναι νέο ιστορικό χαμηλό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v