«Τσιμπάνε» οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Ενώ αρχικά οι αγορές ομολόγων αντέδρασαν θετικά, στέλνοντας την απόδοση του 10ετούς ομολόγου σε χαμηλό έτους, κάτω από το 7%, οι ανησυχίες για πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα οδηγούν υψηλότερα το yield τόσο του 10ετούς όσο και του 2ετούς τίτλου.

Η ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μπορεί να ικανοποίησε τις αγορές, ωστόσο η διαγραφή δυο βουλευτών από τον κυβερνητικό συνασπισμό προβληματίζει, καθώς αποδυναμώνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι, ενώ αρχικά οι αγορές ομολόγων αντέδρασαν θετικά, στέλνοντας την απόδοση του 10ετούς ομολόγου σε χαμηλό έτους, κάτω από το 7%, οι ανησυχίες για πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα οδηγούν υψηλότερα το yield τόσο του 10ετούς όσο και του 2ετούς τίτλου.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου ενισχύεται στο 6,68%, του 5ετούς στο 6,85% και του 10ετούς στο 7,25%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,48%, του ιταλικού 10ετούς ομολόγου στο 1,49%, του ισπανικού στο 1,63% και του πορτογαλικού στο 2,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v