Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 10% η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου

Οι ανησυχίες που εκφράζονται για την ικανότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε βασικές μεταρρυθμίσεις "μεταφράζονται" σε άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων σε υψηλό τριμήνου.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών περίπου μηνών, εν μέσω ανησυχιών για την ικανότητα της χώρας να προχωρήσει βασικές μεταρρυθμίσεις.

Το yield του 10ετούς κινούνταν 36 μ.β. υψηλότερα στο 8,79%, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ η απόδοση του 5ετούς ενισχύεται στο 8,81% και του 3ετούς στο 10,06%.

«Γίνεται όλο και πιο εμφανές πως η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην ψήφιση των μεταρρυθμίσεων», σχολιάζει ο αναλυτής της Bayerische Landesbank, Norbert Wuthe.

«Η κοινωνική και πολιτική αντίσταση μεγαλώνει και υπάρχει ένας φόβος, που αντανακλάται στον εγχώριο Tύπο, ότι μπορεί να υπάρξουν νέες εκλογές πολύ σύντομα».

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς bund διαμορφώνεται στο 0,58%, του ιταλικού τίτλου στο 1,56%, του ισπανικού στο 1,64% και του πορτογαλικού στο 2,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v