Σταθεροποιητικά οι αγορές ομολόγων

Οι επιφυλακτικές κινήσεις των επενδυτών καθώς οι βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες, δίνουν μικρή ώθηση στα γερμανικά bunds. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, παρά την επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ.

Η επιφυλακτική στάση των επενδυτών, καθώς το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε, ενισχύει τα γερμανικά ομόλογα, που θεωρούνται «ασφαλές καταφύγιο», ενώ χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις και των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων, σε μια συνεδρίαση με περιορισμένο όγκο συναλλαγών.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,06%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,32%, του ισπανικού στο 1,45% και του πορτογαλικού στο 3,13%.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές δείχνουν να αδιαφορουν για την επαναφορά του waiver στα ελληνικά ομόλογα και την δήλωση της ΕΚΤ ότι θα εξετάσει αργότερα το ενδεχόμενο προσθήκης ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της. Έτσι, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,05%, του 5ετούς στο 8,93% και του 3ετούς στο 8,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v