Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω του 6% η απόδοση του ελληνικού 2ετούς

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 5,99% και του 10ετούς στο 6,1% μετά τον "λευκό καπνό" στη συμφωνία με τους θεσμούς

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, μετά την ανακοίνωση επίτευξης συμφωνίας της Αθήνας με τους δανειστές, η οποία ανοίγει τον δρόμο και για την εκταμίευση της δόσης του δανείου διάσωσης.

Ελλάδα και πιστωτές κατέληξαν σε συμφωνία τα ξημερώματα για ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, κίνηση που θα «ξεκλειδώσει» το χρήμα που χρειάζεται ώστε να αποπληρωθούν οι επερχόμενες υποχρεώσεις της Ελλάδας και να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Ωστόσο, οι αναλυτές σημειώνουν πως τα yields πιθανότατα θα παραμείνουν πάνω από τα αυτά των άλλων χωρών της ευρωζώνης μέχρις ότου υπάρξει αποσαφήνιση αναφορικά με τη μελλοντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη διάσωση.

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 5,99% και του 10ετούς στο 6,1%.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται το κόστος δανεισμού στις περισσότερες άλλες χώρες της ευρωζώνης, καθώς το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Εβαλντ Νοβότνι, σηματοδότησε πιθανή επανεκτίμηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ θα συζητήσει τον επόμενο μήνα τη στρατηγική της για το 2018 και την μελλοντική έξοδο από την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική, σύμφωνα με τον κ. Νοβότνι.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,33%, του αντίστοιχου ιταλικού στο 2,32%, του ισπανικού στο 1,68% και του πορτογαλικού στο 3,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v