Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η ζήτηση για γερμανικά ομόλογα

Σταθεροποιητικά κινείται το ελληνικό κόστος δανεισμού. Η απόδοση του 10ετούς βρίσκεται στο 1,89% και του 5ετούς στο 1,44%.

Υποχωρεί η ζήτηση για γερμανικά ομόλογα

Ενισχύονται οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων στο trading της Τρίτης, εν αναμονή της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αργότερα σήμερα, για να συζητήσουν την κοινή αντίδραση των κρατών-μελών στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Η ζήτηση για τα γερμανικά ομόλογα, που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, κατεβάζει ταχύτητα τις τελευταίες ημέρες.

«Οι επενδυτές έχουν εντοπίσει το πρόσφατο διάστημα αυξημένη δημόσια στήριξη της ιδέας των κορωνο-ομολόγων στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», σημειώνει ο αναλυτής της DZ Τράπεζας, Daniel Lenz. Ωστόσο, όπως θυμίζει το Reuters, η Γερμανία είναι παραδοσιακά αντίθετη με την ιδέα κοινής έκδοσης ομολόγων.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ενισχύεται 2,2 μονάδες βάσης, στο 0,09%, ενώ του γερμανικού 10ετούς, με πιο ισχυρή άνοδο, κατά 6,5 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο -0,37%.

Σταθεροποιητικά κινείται το ελληνικό κόστος δανεισμού. Η απόδοση του 10ετούς βρίσκεται στο 1,89% και του 5ετούς στο 1,44%.

Στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κινείται 2,6 μονάδες ανοδικά, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου κινείται 2,4 μονάδες καθοδικά, στο 1,51%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury, κατά 6 μονάδες βάσης υψηλότερα, διαμορφώνεται στο 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v