Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,70% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η απόδοση του 5ετούς, με πτώση 4,5 μονάδων βάσης, φτάνει στο 0,07%.

Στο 0,70% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Μικρή αντίδραση στο βέτο Ουγγαρίας και Πολωνίας στον προϋπολογισμό της ΕΕ δείχνουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.

Βουδαπέστη και η Βαρσοβία μπλόκαραν χθες το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ για την περίοδο 2021-27 καθώς και το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που είχαν εγκρίνει οι «27» τον Ιούλιο, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για μια κρίση στους κόλπους της Ένωσης.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ, η Ουγγαρία και η Πολωνία έθεσαν βέτο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τον μηχανισμό μέσω του οποίου θα στερούνται ευρωπαϊκούς πόρους οι χώρες εκείνες που κατηγορούνται ότι παραβιάζουν το κράτος δικαίου (ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματα), όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί 2,7 μονάδες βάσης, στο 0,70%, ενώ του 5ετούς, με πτώση 4,5 μονάδων βάσης, φτάνει στο 0,07%. Κατά μία μονάδα βάσης υποχωρεί η απόδοση του ισπανικού 10ετούς, στο 0,09%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού ομολόγου, με ίδια κίνηση, βρίσκεται στο 0,60%.

Σταθερή η απόδοση του 10ετούς Bund στο -0,54%, όπως και του γαλλικού 10ετούς, στο -0,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v