Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά yields, στο 0,65% το ελληνικό 10ετές

Πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία, σε υψηλό μίας εβδομάδας το spread ιταλικών-γερμανικών 10ετών ομολόγων. Απομακρύνεται από το υψηλό 10 μηνών το 10ετές Treasury.

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά yields, στο 0,65% το ελληνικό 10ετές

Καθοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά yields την Τετάρτη, με τα ιταλικά να επηρεάζονται από την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα.

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε χθες, Τρίτη, το βράδυ το σχέδιο αξιοποίησης των κονδυλίων 222 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας. Το μικρό κόμμα "Ζωντανή Ιταλία" του Ματέο Ρέντσι, κατά την διαδικασία της έγκρισης του σχεδίου, επέλεξε την αποχή.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την κυβερνητική συμμαχία, ο Ρέντσι αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του σε συνέντευξή Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης. Οι αναλυτές θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν τελικά οι δύο υπουργοί της "Ζωντανής Ιταλίας" από τον κυβερνητικό συνασπισμό, προκαλώντας και επίσημα πολιτική κρίση. 

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού υποχωρεί 2,2 μονάδες βάσης στο 0,61%, ενώ του 10ετούς Bund, με πτώση 3 μονάδων βάσης, διαμορφώνεται στο -0,49%. Το spread 10ετών ιταλικών και γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε την Τετάρτη στις 112 μονάδες βάσης, που είναι και το πιο υψηλό της τελευταίας σχεδόν εβδομάδας.

Κατά 3,1 μονάδες βάσης χαμηλότερα η απόδοση του 10 ετούς ελληνικού, στο 0,65% ενώ του 5ετούς, με πτώση 7 μονάδων βάσης, διαμορφώνεται στο 0,07%. 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury διολισθαίνει 1,4 μονάδα βάσης, στο 1,12% και απομακρύνεται από το υψηλό 10 μηνών στο οποίο είχε φτάσει την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v