Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται τα ιταλικά και τα ελληνικά ομόλογα

Κατά 5,9 μονάδες βάσης υποχωρεί του 10ετούς ελληνικού, στο 0,62% ενώ του 5ετούς με πτώση 4 μονάδων βάσης, διαμορφώνεται στο 0,01%.

Ενισχύονται τα ιταλικά και τα ελληνικά ομόλογα

Ράλι κάνουν τα ιταλικά ομόλογα στο trading της Τετάρτης με τη στήριξη να έρχεται από τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί 9,8 μονάδες βάσης, στο 0,55%.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε εντολή στον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, δήλωσε αξιωματούχος την Τετάρτη και μεταδίδει το Reuters.

Ο Ντράγκι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ΕΚΤ μεταξύ 2011 και 2019, αναμένεται να κάνει επίσημη ανακοίνωση αργότερα σήμερα. Η κίνηση έρχεται μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε την περασμένη εβδομάδα. Προηγήθηκε η απόφαση του Ματέο Ρέντσι να αποσύρει το κόμμα του Italia Viva από τον κυβερνώντα συνασπισμό.

Ο Ντράγκι θα πρέπει τώρα να προχωρήσει σε συνομιλίες με τα πολιτικά κόμματα, για να προσπαθήσει και να συγκεντρώσει υποστήριξη στο κοινοβούλιο για μια κυβέρνηση που θα είναι επιφορτισμένη με τον χειρισμό και του κορωνοϊού και των οικονομικών κρίσεων που πλήττουν την Ιταλία.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου διατηρείται στο -0,24%, ενώ του 10ετούς Bund ενισχύεται 1,3 μονάδα βάσης, στο -0,47%.

Κατά 5,9 μονάδες βάσης υποχωρεί του 10ετούς ελληνικού, στο 0,62% ενώ του 5ετούς με πτώση 4 μονάδων βάσης, διαμορφώνεται στο 0,01%. Στο 0,10% διολισθαίνει κατά 1,8 μονάδα βάσης η απόδοση του 10ετούς ισπανικού.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 1,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v