Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνω του 1% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

"Τσιμπάνε" οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν σε ενδεχόμενη αντίδραση της ΕΚΤ στην άνοδο του κόστους δανεισμού.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης συνέχιζαν την άνοδό τους την Πέμπτη, ακολουθώντας την αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν σε ενδεχόμενη αντίδραση της ΕΚΤ στην άνοδο του κόστους δανεισμού.

H Isabel Schnabel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξή της στο λετονικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι η ΕΚΤ θα πολεμήσει οποιαδήποτε μεγάλη αύξηση στα επιτόκια που θα μπορούσε να πλήξει την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται πως η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde δήλωσε την Δευτέρα ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί προσεκτικά τη άνοδο στο κόστος δανεισμού προκαλώντας μόνο πρόσκαιρη υποχώρηση των αποδόσεων.

Εξάλλου, οι προσδοκίες για επιπλέον τόνωση στις ΗΠΑ, με στόχο την ενίσχυση της ανάκαμψης και του πληθωρισμού, οδηγούν ανοδικά τις αποδόσεις των ομολόγων παγκοσμίως.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού σημείωνε άνοδο 3 μονάδων βάσης, στο -0,27%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούνιο, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου διαμορφώνονταν στο 0,73%, του ισπανικού στο 0,43% και του πορτογαλικού στο 0,32%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνονταν στο 1,07%, του 7ετούς στο 0,55%$ και το 5ετούς στο 0,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v