Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό 13 μηνών η απόδοση του 10ετούς Treasury

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields, διευρύνεται το spread μεταξύ αμερικανικών και γερμανικών 10ετών αποδόσεων, καθώς οι αγορές αναμένουν τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη. Στο 0,81% παραμένει του ελληνικού 10ετούς.

Κοντά σε υψηλό 13 μηνών η απόδοση του 10ετούς Treasury

Δύο με τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, με το spread μεταξύ αμερικανικών και γερμανικών 10ετών yields στο πιο διευρμένο έτους, καθώς οι αγορές αναμένουν τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία κορωνοϊού σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική δράση θα μπορούσαν να προκαλέσει άνοδο του πληθωρισμού όταν λήξουν τα lockdown.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού βρίσκεται κοντά σε υψηλό 13 μηνών, με ώθηση από τα στοιχήματα που θέλουν την οικονομική ανάκαμψη να επιταχύνεται μετά το πακέτο βοήθειας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων του Τζο Μπάιντεν.

Στο 1,61% ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς Treasury, στο -0,32% υποχωρεί του 10ετούς Bund, όπως και του αντίστοιχου γαλλικού, που φτάνει στο 0,08%. Σταθερή στο 0,81% του ελληνικού 10ετούς, σύμφωνα με το Bloomberg. Κατά δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα του 10ετούς ιταλικού, όπως και του ισπανικού, στο 0,60% και 0,30% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v