Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από υψηλό 14 μηνών κατηφορίζουν τα γερμανικά yields

Στο -01,7% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, στο 0,98% του 10ετούς ελληνικού.

Από υψηλό 14 μηνών κατηφορίζουν τα γερμανικά yields

Από το πιο υψηλό των τελευταίων 14 μηνών υποχωρούν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων καθώς σταθεροποιούνται οι μετοχές την Τετάρτη και οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αργότερα σήμερα.

Οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές είχαν μια ταραχώδη εβδομάδα. Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει και οι αποδόσεις των ομολόγων, ιδίως στην ευρωζώνη, έχουν αυξηθεί απότομα καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την αυξανόμενη πληθωριστική πίεση και τις «τεντωμένες» αποτιμήσεις.

Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν από τις τιμές καταναλωτή αν θα υπάρξει αλλαγή στάσης από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι η οποιαδήποτε αύξηση του πληθωρισμού θα είναι παροδική.

Παράλληλα, σήμερα δημοσιεύθηκαν οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά 4,2% αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα αναπτυχθεί η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 2021 και κατά 4,4% το 2022. Η οικονομία της ευρωζώνης προβλέπεται ότι θα τρέξει με 4,3% φέτος και 4,4% του χρόνου. Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση της προοπτικής ανάπτυξης σε σύγκριση με τις χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν.

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών 10ετών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

Oι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v