Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητική η απόδοση του ελληνικού 5ετούς

Στο -0,009% του ελληνικού 5ετούς. Η ήπια στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διατηρεί χαμηλά το κόστος του κρατικού δανεισμού.

Αρνητική η απόδοση του ελληνικού 5ετούς

Η οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται στον σωστό δρόμο αλλά η ανάκαμψη πρέπει να είναι σταθερή και βιώσιμη, προτού μπορέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συζητήσει την απόσυρση της έκτακτης στήριξης, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Politico η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Δεν υπονοώ πως το έκτακτο πρόγραμμα αγορών λόγω της πανδημίας (PEPP) θα σταματήσει στις 31 Μαρτίου», είπε, προσθέτοντας πως «έχουμε πολλή ευελιξία, αλλά σε όρους οικονομικής προοπτικής οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ελαφρώς καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού δανεισμού τη Δευτέρα, με την απόδοση του 10ετούς στο 0,73% και του 5ετούς στο -0,009%. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η απόδοση του 5ετούς τίτλου γυρίζει σε αρνητικό έδαφος.

Χαμηλότερα και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά yields, με του 10ετούς Bund να υποχωρεί 2,5 μονάδες βάσης στο -0,27% ενώ του αντίστοιχου γαλλικού διατηρείται στο 0,10%. Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις στον ευρωπαϊκό Νότο, με την απόδοση του 10ετούς ισπανικού στο 0,36%. Κοντά σε χαμηλό 8 εβδομάδων η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού στο 0,75%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury παραμένει στο 1,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v